„Lika fest 2023.“ Gospić u rujnu postaje središte tamburaške i pop glazbe

Ernest Petry, župan Ličko-senjske županije, imenovao je Organizacijski odbor za “LIKA FEST 2023.”, festival tamburaške, zabavne i pop glazbe koji će se održati 29. rujna 2023. godine u Gospiću.

Na Festivalu će biti odabrano šesnaest skladbi, od kojih će otprilike polovica biti klasične tamburaške skladbe, dok će druga polovica biti iz zabavnog i pop žanra.

Kriterij za odabir skladbi je isključivo umjetnička vrijednost, s posebnim naglaskom na kvalitetu glazbe i stihova, kao i cjelokupnog djela.

Natječaj za nove skladbe otvoren je od 1. lipnja do 1. srpnja 2023. godine, a rezultati natječaja bit će objavljeni do 15. srpnja 2023. godine.

Skladbe se mogu prijaviti isključivo putem e-pošte na adresu likafest@licko-senjska.hr. Uz skladbu, prijavitelji trebaju poslati i Demo snimku s izvođačem koji će pjevati na festivalu, te primjerak stihova. Izvođač prijavljen na natječaju mora biti isti izvođač koji će nastupiti na festivalu.

Stručno povjerenstvo, sastavljeno od predsjednika i četiri člana, odabrat će skladbe za festival, a također će odlučiti i o pozivanju renomiranih hrvatskih autora i izvođača da sudjeluju na festivalu. Sudionici festivala obvezni su sudjelovati u medijskim i sponzorskim kampanjama festivala, uz potpisivanje odgovarajućeg ugovora.

“LIKA FEST 2023.” održat će se u Gospiću, 29. rujna 2023. godine, uz izvedbu svih izvođača uživo. Sve izvedbe bit će snimljene, obrađene u postprodukciji i objavljene na nosaču zvuka. Za soliste će biti osigurana glazbena pratnja.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti na e-mail likafest@licko-senjska.hr ili na broj telefona 053/588-243; 098/497-440 (Milan Ostović).